Sponsoring

Mei 2009
Ik vind het geweldig om te zien als kinderen (jong volwassenen), zoals bijvoorbeeld Jeannine Loman (15 jaar), Mariëlle Kuipers (15 jaar) en Mare Blaam (10 jaar) bijzonder gedisciplineerd met hun sport kunnen en willen omgaan (en daar gelukkig ook heel veel plezier aan beleven). Zij doen aan Acrogym bij Adonis Sportacrobatiek te Drachten en vormen sinds september 2008 een team (Het MJM-team, A-klasse jeugd). Om een beter beeld te kunnen krijgen van wat Acrogym is en hoeveel discipline het vergt om in deze sport uit te kunnen blinken zijn op deze site een aantal foto’s opgenomen van het MJM-team in actie (fotograaf Dolf Groen). Op zich dwingt de acrobatische prestatie alleen al het nodige respect af, maar u moet zich ook nog eens bedenken dat deze sporters zo’n beetje alles zelf doen: van het bedenken van de gebaren en de muziekkeuze, tot het ontwerpen van de wedstrijdoutfits aan toe.

Het is niet alleen dat ik een enorme bewondering heb voor de wijze waarop Jeannine, Mariëlle en Mare met hun sport bezig zijn, maar ik zie ook duidelijke overeenkomsten tussen de wijze waarop zij dat doen en de kwaliteitscriteria die ik voor High5-Onderwijsadvies opgesteld heb. Ook bij het MJM-team gaat het om: maatwerk, het proces, het teamgebeuren, plezier en het resultaat.

Alhoewel Jeannine, Mariëlle en Mare gemiddeld zo’n 12 uur per week trainen, beschikken zij ook over het nodige talent om in deze sport te kunnen excelleren. Het is dan ook dit talent wat hen uiteindelijk onderscheidt van andere (hardwerkende) sporters. Talent is het vermogen om iets heel goed te kunnen, maar hoe werkt talentontwikkeling eigenlijk? Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij talentontwikkeling:
- de discipline waarin iemand begaafd is
- de (positieve) factoren uit de omgeving
- de intrapersoonlijke factoren
- de geluksfactor

In schema (oorspronkelijk ontwikkeld door Gagné en door het SLO aangepast ):© SLO
Talent blijkt alleen uit de prestaties die gekoppeld zijn aan het vermogen om iets heel goed te kunnen en ook al vormen Jeannine, Mariëlle en Mare nog niet eens zo lang een team, aan prijzen ontbreekt het hen niet:
* plaatsingswedstrijd 5 april Heerenveen: 1ste plaats
* plaatsingswedstrijd 25 april Landgraaf: 1ste plaats
* internationaal toernooi Puurs april 2009: gedeeld 7de plaats
* internationaal toernooi Zeestern januari 2009: 3de plaats

Het schema laat zien dat talent ook makkelijk verloren kan gaan. Hoe zeer je ook je best doet, hoe toegewijd en gedisciplineerd je ook bent, je moet ook gesteund worden door je omgeving en de kans krijgen om je te presenteren aan een groter publiek en/of je te meten met anderen. Dit laatste kost geld, zeker als je je sport op een dusdanig niveau beheerst dat de uitdaging ook in het buitenland ligt. Om die uitdaging ook daadwerkelijk aan te kunnen gaan, moet je in financieel opzicht soms ook wat geluk hebben. High5-Onderwijsadvies is blij dat ze middels een bijdrage Jeannine, Mariëlle en Mare de kans kan bieden om zich in Portugal tijdens het EK te meten met andere teams. Ik hoop dat dit hen nog verder motiveert en stimuleert om het beste uit zichzelf te halen, want talent mag toch niet verloren gaan!

Jeannine, Mariëlle en Mare: Heel veel succes!!

Oktober 2009
Het EK in Portugal is ondertussen achter de rug en Mare, Jeannine en Mariëlle hebben een uitstekende 6de plaats behaald!! Er deden 18 landen met in totaal 23 tegenstanders mee, dus van een topprestatie mag gerust gesproken worden. Het is dan ook niet voor niets dat het MJM-team terugkijkt op een leuk, leerzaam en succesvol toernooi.Via deze weg wil High5-Onderwijsadvies Mare, Jeannine en Mariëlle nogmaals feliciteren met het behaalde resultaat en hoopt dat deze ervaring hen nog verder inspireert en motiveert om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Heel veel succes met de nieuwe uitdaging voor het komende seizoen: plaatsing voor het WK in Wroclaw Polen.

Maart 2010:
Met als belangrijkste doelstelling voor het acrogymseizoen 2010, deelname aan het WK in Polen, ligt het MJM-team op de juiste koers. Met een mooie totaalscore voor de drie goed uitgevoerde oefeningen plaatsten de meiden zich tijdens het eerste kwalificatietoernooi voor het NK en kwamen ze zeer dicht bij het WK limiet wat door de KNGU eind 2009 werd vastgelegd.April 2010
Het MJM-team heeft in Vaassen de limiet voor het WK in Polen gehaald.

Maart 2010
Het WK in polen is achter de rug. Jammer genoeg kreeg de Nederlandse delegatie voedselvergiftiging waardoor de prestaties onder de verwachting waren. Dit was tevens de laatste wedstrijd voor Mariëlle. Na 11 jaar acrogym, waarin ze heel veel heeft bereikt (o.a. meerdere keren Nederlands kampioen, 2 x maar een EK, 2x naar een WK en deelname aan Hollands Got Talent) gaat Mariëlle een nieuwe start maken in haar carrière. Mariëlle gaat proberen van dansen haar werk te maken en een eerste belangrijke stap heeft zij daartoe al gezet door aangenomen te worden op de dansacademie van ‘Lucia Marthas’. Een grote prestatie aangezien van de ongeveer 1000 aanmeldingen er maar 18 dansers voor Amsterdam en 18 dansers voor Groningen aangenomen zijn.

Het MJM-team is opgehouden te bestaan, maar zal gelukkig wel in een nieuwe samenstelling doorgaan. Ik vond het leuk om als sponsor te kunnen optreden en zodoende ook deelgenoot te kunnen zijn van de opmerkelijke sportieve prestaties die gedreven tieners c.q. jong volwassenen kunnen neerzetten.

Bedankt voor alles en ik wens jullie allemaal heel veel succes bij het (verder) verwezenlijken van jullie dromen.