Support

“Het gaat pas mis als je je tot toekijken beperkt.”
(Jan Pronk)

High5-Onderwijsadvies onderschrijft het bovenstaande volledig en vindt dat als je de mogelijkheid hebt om een verschil te kunnen maken - al is dat nog zo klein - je die kans zou moeten benutten. Natuurlijk heeft High5-Onderwijsadvies iets met onderwijs c.q. kinderen en wil zij in eerste instantie bijdragen aan de verbetering van het onderwijs, zodat het toekomstperspectief voor kinderen zo groot mogelijk is. Er zijn echter ook andere organisaties die zich direct of indirect inzetten om het leven voor (kans)arme kinderen over de hele wereld een stuk dragelijker te maken. Organisaties zoals:
- Cordaid Memisa
- Warchild
- Stop Aids Now en
- Artsen zonder grenzen
High5-Onderwijsadvies draagt deze organisaties een warm hart toe en ondersteunt hen dan ook graag middels een structurele bijdrage.

Naast bovenstaande organisaties zijn er ook andere initiatieven die High5-Onderwijsadvies ondersteunt. Deze ondersteuning heeft geen structureel karakter. Het zijn initiatieven of acties die min of meer bij toeval bij High5-Onderwijsadvies terecht zijn gekomen, maar die waardevol genoeg waren om iets mee te doen. Hieronder is daar wat meer over te lezen.

April 2010
Alpe d'HuZes is het wielerevenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband minimaal zes maal op één dag de Alpe d'Huez beklimmen. Niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d'HuZes onderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding. Bijna alle deelnemers hebben een historie met kanker, zijn zelf ziek, ziek geweest of hebben een dierbare die kanker heeft of er misschien al vroegtijdig aan is overleden. De deelnemers hebben als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen ze door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen. 1x, 2x of misschien zelfs 6x de Alpe d'Huez op, op 1 dag. Alpe d'HuZes is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander. De missie van Stichting Alpe d’Huzes is:

Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gezond en Gelukkig te kunnen leven met kanker.

Opgeven is geen optie!


Het zijn mijn neef(je) Youri de Koster en mijn zwager Siebo de Witte die gegrepen werden door het verhaal van Tjalling van Groningen á Stuling. Tjalling is 12 jaar en was 5 toen zijn vader kanker kreeg. Die ziekte veranderde in één klap ook zijn leven en daarom heeft hij een missie: “Zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF, zodat er nog veel meer onderzoek kan worden gedaan om die rot kanker te stoppen!”

Youri heeft contact gezocht met Tjalling en ondertussen maken hij en Siebo ook deel uit van een wielerteam dat zoveel mogelijk geld gaat ophalen voor Tjalling c.q. KWF Kankerbestrijding. Ik vind dit een geweldige actie en heb dan ook niet lang hoeven na te denken, toen High5-Onderwijsadvies gevraagd werd om een financiële bijdrage te leveren.

Ik wens Youri en Siebo heel veel succes met hun sportieve actie!

Juni 2010
Wat een domper! Door miscommunicatie met de organisatie van Alpe d'HuZes rondom een vereiste doktersverklaring hebben Youri en Siebo zich uiteindelijk teruggetrokken uit dit wielerevenement. Het neemt echter niet weg dat Alpe d'HuZes een prachtig evenement is en dat er veel mensen geholpen kunnen worden door deze organisatie. High5-Onderwijsadvies heeft dan ook geen moment overwogen om zich ook als sponsor terug te trekken uit Alpe d’HuZes. Na contact te hebben gehad met de organisatie is gekozen voor de meest eenvoudig oplossing: het doorschuiven van de sponsorgelden naar Tjalling zelf. Een prima idee!

Juli 2010


Het evenement was een groot succes en Tjalling heeft zich meer dan uitstekend door zijn uitdaging heengeslagen. Hier volgen enkele fragmenten uit zijn blog:
“Vandaag is de grote dag, mama heeft een lading pannenkoeken gebakken, mueslikoeken liggen klaar, extra pasta, bananen alles gaat mee in de grote zakken achter in mijn shirt. Gert is al om 5 uur vertrokken het is 9.30 uur als ik aan mijn rit ga beginnen.”

“Het is één groot feest op de berg in ieder bocht staan mensen je aan te moedigen ik ga de eerste bocht in en heel even gaat het door mij heen van waar begin ik aan. Maar het gaat goed door alle aanmoedigingen lijkt het een stuk makkelijker te gaan dan de dagen daarvoor.”

“Kijk mijn tijden de eerst klim ben ik giga snel en de tweede klim kreeg ik helaas last van buik en hoofdpijn na een smsje en telefoontje van mijn moeder bleek voor mijn gevoel inderdaad dat opgeven geen optie is. Niet zeuren doorgaan en vanaf bocht 6 doortrappen naar boven weer door het feest geruis en ik heb ook de tweede klim helemaal afgemaakt.”


Ik denk dat Tjalling enorm trots kan zijn op wat hij gedaan heeft en ik hoop dat zijn inzet veel leeftijdsgenoten zal inspireren om zich ook in te zetten voor anderen die hulp - in wat voor vorm dan ook - goed kunnen gebruiken.